Παραπλανητικές διαφημίσεις που υπόσχονται εισιτήρια με υπηρεσία “Skip the line” για είσοδο στην Ακρόπολη

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών έχοντας ως γνώμονα την σωστή πληροφόρηση του κοινού, εγχώριου και μη, προωθεί την εξής ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Ο Εθνικός Κήπος, μια όαση στην καρδιά της Αθήνας

Ένα μοναδικό κόσμημα 15,5 εκταρίων στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί ο Εθνικός Κήπος. Παρέχει καταφύγιο τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες, σκιά και στιγμές χαλάρωσης, καθώς και δυνατότητα εξερεύνησης για τα μικρά παιδιά. Φυσικά, όπως όλα τα μέρη της Αθήνας, έτσι και ο Κήπος έχει μια μακραίωνη ιστορία, η οποία είναι όπως και τα μονοπάτια του, στενά και δαιδαλώδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Κόκκινο... Το χρώμα της ελληνικής άνοιξης!

Ας καλωσορίσουμε τον Μάιο με ένα από τα πλέον χαρακτηριστικα σύμβολα της άνοιξης και απόλυτα συνυφασμένο με την ελληνική φύση, την παπαρούνα!
Απο τις ακροθαλλασιές και τους αγρούς μέχρι τους κατάφυτους αρχαιολογικους χώρους οι παπαρούνες κυριαρχούν.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση, που μας απηύθυνε ο Δήμος Πειραιά, συμμετείχε στην ημερίδα εξοικείωσης με το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, όπου μας επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους τοπικούς φορείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

4η μέρα της επιμορφωτικής εκδρομής του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

4η ημέρα

Σήμερα η ημέρα μάς επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και έντονες συγκινήσεις.

Προάγγελος αυτών ο ήλιος, που με περισσή γενναιοδωρία μάς χαμογελούσε καθ' όλη την ημέρα!

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, κι εμείς και πήραμε τσι ρούγες που μας έφεραν στην κοντινή Νάουσα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

Οι τελευταίες μέρες του Μάρτη μάς βρήκαν με διάφορες δράσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων φιλιών! Οι νέοι μας φίλοι είναι σπουδαστές στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Τρίτη μέρα της επιμορφωτικής εκδρομής του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

επανερχόμενοι στο οδοιπορικό της εκδρομής (11-15 Μαρτίου) του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών σήμερα θα ασχοληθούμε με την τρίτη ημέρα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Δεύτερη μέρα της επιμορφωτικής εκδρομής του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας σήμερα θα ασχοληθούμε με τη δεύτερη μέρα της επιμορφωτικής εκδρομής του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών (11-15 Μαρτίου).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Eτήσια επιμορφωτική εκδρομή του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

Στο πλαίσιο της ετήσιας επιμορφωτικής εκδρομής του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, είχαμε την ευκαιρία και γνωρίσουμε διάφορα μέρη μεταξύ των οποίων το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, να περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να μάθουμε ότι στην Καλαμπάκα δεν υπάρχει μόνον ο θρησκευτικός τουρισμός, αλλά και η πανέμορφη φύση της με τα προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

The HOME project

Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε το αίτημα της οργανωσης The Home Project να ξεναγήσουμε 16 παιδιά- πρόσφυγες από διάφορες χώρες (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Κουβέιτ, Ιράκ, Συρία κ.α.) στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως την προηγούμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +
01 02 03 04 05 06 07

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

Δεν θα εμπιστευόσουν έναν γιατρό,
δάσκαλο ή οδηγό χωρίς άδεια.
Γιατί έναν ξεναγό;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ξεναγών (W.F.T.G.A.) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (F.E.G.)

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών βοηθά στην εξεύρεση των κατάλληλων ξεναγών, σε γλώσσα και εξειδίκευση, για τα προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

info@tourist-guides.gr
+30.210-3220090