The HOME project

Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε το αίτημα της οργανωσης The Home Project να ξεναγήσουμε 16 παιδιά- πρόσφυγες από διάφορες χώρες (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Κουβέιτ, Ιράκ, Συρία κ.α.) στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως την προηγούμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

#eleusis2023

Ο Φεβρουάριος ήταν και αυτός γεμάτος εκδηλώσεις, αλλά και εκδρομές εκπαιδευτικές για τους ξεναγούς.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2023 είχαμε την ευλογία να ζήσουμε μια, πραγματικά, μοναδική και καταπληκτική εμπειρία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

12° Κυνήγι Θησαυρού

Στις 24 Φεβρουαρίου διεξήχθη το 12° Κυνήγι Θησαυρού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου 2023).

Ένας θεσμός που μετρά 12 χρόνια και αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αφήσουμε τους τέσσερις τοίχους των σπιτιών μας και να ενωθούμε, φίλοι και γνωστοί, έτοιμοι για περιπέτειες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

42° Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών

Φέτος διοργανώθηκε για μία ακόμα μία φορά το 42° Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών. Διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου στις 14 με 16 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού

Σύμφωνα με το νόμο 710/1977 Περί ξεναγών, «Ξεναγός (εξηγητής) είναι ο συνοδεύων αλλοδαπούς ή ημεδαπούς περιηγητάς ή επισκέπτας της χώρας, καθοδηγών αυτούς και υποδεικνύων τα αξιοθέατα του τόπου, αρχαία ή ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνικά έργα πάσης εποχής, επεξηγών εις αυτούς την σημασίαν αυτών, τον προορισμόν και την ιστορίαν των και παρέχων γενικωτέρας πληροφορίας περί της αρχαίας και της νεωτέρας Ελλάδος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

12ο Κυνήγι Θησαυρού - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το 12ο Κυνήγι Θησαυρού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Διάφορες επισκέψεις από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγων

Ο χειμώνας είναι για τους ξεναγούς εποχή ανασύνταξης, ξεκούρασης, αλλά και μάθησης και εμπλουτισμού των γνώσεων τους. Γι' αυτό διοργανώνονται από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγων Αθήνας διάφορες επισκέψεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις εκάστοτε ανάγκες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών σε συνεργασία με το Εθελοντικό Κέντρο των Ουκρανικών Κοινοτήτων και Ελλήνων Υποστηρικτών ‘OPORA'  οργάνωσε μια σειρά από δωρεάν ξεναγήσεις για τα παιδιά - πρόσφυγες της Ουκρανίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε ένδειξη συμπαράστασης των Ουκρανών που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα από τον πόλεμο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +
01 02 03 04 05 06 07

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

Δεν θα εμπιστευόσουν έναν γιατρό,
δάσκαλο ή οδηγό χωρίς άδεια.
Γιατί έναν ξεναγό;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ξεναγών (W.F.T.G.A.) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (F.E.G.)

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών βοηθά στην εξεύρεση των κατάλληλων ξεναγών, σε γλώσσα και εξειδίκευση, για τα προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

info@tourist-guides.gr
+30.210-3220090