Ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους

Ο Νοέμβριος τελειώνει σιγά σιγά και δίνει τη θέση του στον Δεκέμβριο, τον πρώτο μήνα του χειμώνα. Και καθώς ο καιρός κρυώνει, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία συνεχίζονται αμείωτα, γεγονός που δεν θυμίζει ότι είμαστε εκτός τουριστικής σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Εθνική Γλυπτοθήκη Αθήνας

Τώρα που αρχίζει να χειμωνιάζει, έφτασε ο καιρός να ανακαλύψουμε κάποια κρυμμένα μουσεία, ανάμεσα στα μεγάλα και γνωστά του κέντρου της Αθήνας. Ένα από τα πλέον σημαντικά αλλά και λιγότερο γνωστά μουσεία της Αθήνας είναι η Εθνική Γλυπτοθήκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Διεθνές Συνέδριο Ελληνοϊσπανικής Λογοτεχνίας

Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε δυναμικά στον τομέα του πολιτισμού και φετος. Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2023 διεξήχθη  το Διεθνές Συνέδριο Ελληνοϊσπανικής Λογοτεχνίας με τον τίτλο "Ecos y Resplandores Helenos en la Narrativa Hispana" ("Ελληνικοί Απόηχοι και Αναλαμπές στην Ισπανόφωνη Πεζογραφία, 16ος-21ος αι.").

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Η Μυρτιά: ο τόσο χαρακτηριστικός θάμνος της μεσογειακής γης

Η Μυρτιά.. ο τόσο χαρακτηριστικός θάμνος της μεσογειακής γης, με τα λευκά μυρωδάτα άνθη της. Σίγουρα κάπου την έχετε δει ανθισμένη τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για έναν πολύ χαρακτηριστικό θάμνο της ελληνικής φύσης. Η ομορφιά και η αξία της Μυρτιάς είναι διαχρονική καθώς από την αρχαιότητα ακόμα είχε εξέχουσα θέση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Παραπλανητικές διαφημίσεις που υπόσχονται εισιτήρια με υπηρεσία “Skip the line” για είσοδο στην Ακρόπολη

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών έχοντας ως γνώμονα την σωστή πληροφόρηση του κοινού, εγχώριου και μη, προωθεί την εξής ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Ο Εθνικός Κήπος, μια όαση στην καρδιά της Αθήνας

Ένα μοναδικό κόσμημα 15,5 εκταρίων στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί ο Εθνικός Κήπος. Παρέχει καταφύγιο τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες, σκιά και στιγμές χαλάρωσης, καθώς και δυνατότητα εξερεύνησης για τα μικρά παιδιά. Φυσικά, όπως όλα τα μέρη της Αθήνας, έτσι και ο Κήπος έχει μια μακραίωνη ιστορία, η οποία είναι όπως και τα μονοπάτια του, στενά και δαιδαλώδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Κόκκινο... Το χρώμα της ελληνικής άνοιξης!

Ας καλωσορίσουμε τον Μάιο με ένα από τα πλέον χαρακτηριστικα σύμβολα της άνοιξης και απόλυτα συνυφασμένο με την ελληνική φύση, την παπαρούνα!
Απο τις ακροθαλλασιές και τους αγρούς μέχρι τους κατάφυτους αρχαιολογικους χώρους οι παπαρούνες κυριαρχούν.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση, που μας απηύθυνε ο Δήμος Πειραιά, συμμετείχε στην ημερίδα εξοικείωσης με το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, όπου μας επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους τοπικούς φορείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

4η μέρα της επιμορφωτικής εκδρομής του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

4η ημέρα

Σήμερα η ημέρα μάς επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και έντονες συγκινήσεις.

Προάγγελος αυτών ο ήλιος, που με περισσή γενναιοδωρία μάς χαμογελούσε καθ' όλη την ημέρα!

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, κι εμείς και πήραμε τσι ρούγες που μας έφεραν στην κοντινή Νάουσα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

Οι τελευταίες μέρες του Μάρτη μάς βρήκαν με διάφορες δράσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων φιλιών! Οι νέοι μας φίλοι είναι σπουδαστές στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +
01 02 03 04 05

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

Δεν θα εμπιστευόσουν έναν γιατρό,
δάσκαλο ή οδηγό χωρίς άδεια.
Γιατί έναν ξεναγό;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ξεναγών (W.F.T.G.A.) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (F.E.G.)

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών βοηθά στην εξεύρεση των κατάλληλων ξεναγών, σε γλώσσα και εξειδίκευση, για τα προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

info@tourist-guides.gr
+30.210-3220090