Επίσκεψη Πειραιά 4/2/2019

Παρουσίαση των νέων ευρημάτων του μετρό και του τραμ από τους ειδικούς αρχαιολόγους, καθώς και παλαιότερων ανασκαφών και ξενάγηση στο Μουσείο του Πειραιά από τον κο Steinhauer.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

6o Φεστιβάλ Αφήγησης 17-24/3/2019

Το 6ο Φεστιβάλ αφήγησης θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού λαο Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το 9ο Κυνήγι Θησαυρού, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και προσκαλεί τους Αθηναίους με τις οικογένειές τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

37ο ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών

Το 37ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στις 14,15 και 16 Φεβρουαρίου 2019 με θέμα: Ο "ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ”, ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, Σύγχρονη ματιά στην ιστορική Πολιτιστική Διαδρομή. Σε μια εποχή που πολλοί "αρμόδιοι" γύρω μας ανακαλύπτουν τον Πολιτιστικό Τουρισμό σαν κάτι νέο, ερχόμαστε να θυμίσουμε ότι αυτό που στο χώρο του τουρισμού ονομάζεται “Κλασικός Γύρος” αποτέλεσε εδώ και έναν αιώνα περίπου, την ψυχή του τουρισμού της Ελλάδας και φυσικά οι ξεναγοί αποτέλεσαν αναπόσπαστο τμήμα του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Κοπή Πίτας Σωματείου 15/1/2019

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις 16.00 θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Παρουσίαση βιβλίου: Der Kerameikos in literarischen Zeugnissen von 1863 bis heute

Την Πέμπτη στις 17 Μαΐου 2018 στις 19.30 η κα Stroszeck, ανασκαφέας του Κεραμεικού, θα κάνει παρουσίαση στα γερμανικά του καινούργιου βιβλιου της για τον Κεραμεικο όπως εμφανίζεται στη λογοτεχνία από το 1863 και εξής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών υποστηρίζει την διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Αφήγησης “Αθήνα... Μια πόλη Παραμύθια"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Μετά τη Μύρτιδα, θα γνωρίσουμε και την Αυγή

Η ανάπλαση του προσώπου της Αυγής θα παρουσιαστεί στις 19 Ιανουαρίου στο Μουσείο Ακροπόλεως

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ-ΛΑΜΙΑΣ

12/12/2017 Αναχώρηση 8.00 από τη Μελίνα για Αταλάντη. Επίσκεψη του Μουσείου της Αταλάντης με ξενάγηση της τοπικής αρχαιολόγου Μαρίας Παπαγεωργίου η οποία θα μας δείξει και την ανασκαφή που διενεργεί η ίδια στο κέντρο της πόλης ενός αδημοσίευτου λατρευτικού κτιρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

ΧΡΗΜΑ | ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank συνεργάζονται για πρώτη φορά και διοργανώνουν από κοινού την έκθεση με τίτλο «ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην Αρχαία Ελλάδα». Η έκθεση χωρίζεται σε οκτώ θεματικές ενότητες, στις οποίες παρουσιάζονται 85 νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank μαζί με 159 αντικείμενα (πήλινα αγγεία και ειδώλια, μαρμάρινα και χάλκινα αγαλμάτια, ανάγλυφα, χρυσά κοσμήματα, μετρητικά σκεύη, νομίσματα από κλειστά σύνολα και επιγραφές) που προέρχονται από 32 Αρχαιολογικά Μουσεία και Συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +
01 02 03

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

Δεν θα εμπιστευόσουν έναν γιατρό,
δάσκαλο ή οδηγό χωρίς άδεια.
Γιατί έναν ξεναγό;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ξεναγών (W.F.T.G.A.) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (F.E.G.)

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών βοηθά στην εξεύρεση των κατάλληλων ξεναγών, σε γλώσσα και εξειδίκευση, για τα προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

info@tourist-guides.gr
+30.210-3220090