Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών

Όπως κάθε χρόνο, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών, που φέτος θα διεξαχθεί στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Πίσω στα θρανία

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί στις αρχές Φεβρουαρίου αποφάσισαν να επιστρέψουν για τρεις μέρες στα θρανία! Ω, ναι, στα θρανία! Και μόνο το άκουσμα ανασύρει από τη μνήμη βιώματα του παρελθόντος! Καλά ή λιγότερο καλά αυτό η Ιστορία το ξέρει!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Σχεδία το όνομά του

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, όπως έχετε και εσείς διαπιστώσει, το Σωματείο μας έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε κάποιες κοινωνικές ομάδες και όποτε είναι δυνατό, δεν παραλείπει να διοργανώνει δράσεις που έχουν ως πρωταγωνιστές εσάς, τους γνωστούς άγνωστους συνανθρώπους μας!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Καλή χρονιά!

Στις 29 Ιανουαρίου 2024 το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών με αφορμή την κοπή της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης πίτας είχαμε τη χαρά να δούμε ξανά αγαπημένα πρόσωπα, να γνωρίσουμε νέους συναδέλφους, να ανταλλάξουμε αγκαλιές, φιλιά, αστεία, γέλια σε ένα όμορφο και ζεστό κλίμα παρά το εξωτερικό κρύο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο.

Στις 24 του Ιανουαρίου 2024 το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών είχε την χαρά και ευτυχία να περιηγηθεί στην καταπληκτική περιοδική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο "Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Τόσο αρχαίο, αλλά και τόσο σύγχρονο

Είναι γεγονός ότι όταν επισκεπτόμαστε κάποιο μουσείο, ελάχιστα, έως καθόλου, μένουμε να παρατηρούμε επιγραφές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους

Ο Νοέμβριος τελειώνει σιγά σιγά και δίνει τη θέση του στον Δεκέμβριο, τον πρώτο μήνα του χειμώνα. Και καθώς ο καιρός κρυώνει, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία συνεχίζονται αμείωτα, γεγονός που δεν θυμίζει ότι είμαστε εκτός τουριστικής σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Εθνική Γλυπτοθήκη Αθήνας

Τώρα που αρχίζει να χειμωνιάζει, έφτασε ο καιρός να ανακαλύψουμε κάποια κρυμμένα μουσεία, ανάμεσα στα μεγάλα και γνωστά του κέντρου της Αθήνας. Ένα από τα πλέον σημαντικά αλλά και λιγότερο γνωστά μουσεία της Αθήνας είναι η Εθνική Γλυπτοθήκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

Διεθνές Συνέδριο Ελληνοϊσπανικής Λογοτεχνίας

Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε δυναμικά στον τομέα του πολιτισμού και φετος. Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2023 διεξήχθη  το Διεθνές Συνέδριο Ελληνοϊσπανικής Λογοτεχνίας με τον τίτλο "Ecos y Resplandores Helenos en la Narrativa Hispana" ("Ελληνικοί Απόηχοι και Αναλαμπές στην Ισπανόφωνη Πεζογραφία, 16ος-21ος αι.").

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +
01 02 03 04 05 06 07

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

Δεν θα εμπιστευόσουν έναν γιατρό,
δάσκαλο ή οδηγό χωρίς άδεια.
Γιατί έναν ξεναγό;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ξεναγών (W.F.T.G.A.) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (F.E.G.)

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών βοηθά στην εξεύρεση των κατάλληλων ξεναγών, σε γλώσσα και εξειδίκευση, για τα προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

info@tourist-guides.gr
+30.210-3220090