Επιστροφή στην λίστα ξεναγών
Tο προφίλ του ξεναγού είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες γλώσσες:
Ελληνικά Γαλλικά Αγγλικά

ΜΠΟΥΡΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΚΕΛΛΥ)

Περιοχή διαμονής: Αθήνα
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά
Τηλέφωνο: +30 6945.391295
E-mail: kellybourni@hotmail.com

Επίσημη Ταυτότητα Διπλωματούχου Ξεναγού

Λίγα λόγια για εμένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967, όπου και μεγάλωσα, η καταγωγή μου είναι από την Πάτμο, τα Δωδεκάνησα .
 
Το 1987 αποφοίτησα απο την Σχολή Ξεναγών της  Αθηνας, όπου έλαβα μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση για όλη την επικράτεια και όλες τις εποχές  του ελληνικού πολιτισμού  απο την προιστορία έως τις μέρες μας, αρχαιολογικού, ιστορικού και θρησκειολογικού περιεχομένου.

Συνέχισα τις σπουδές μου στην Γαλλία, στο πανεπιστήμιο Paris IV - La Sorbonne, απ όπου πήρα μεταπτυχιακό τίτλο το 1992, στην  φιλολογία  [θέατρο].

Το 2002  συμμετείχα σε  σεμινάριο  με θέμα μουσεία και επισκέπτες, διάρκειας ενός μήνα που διοργανώθηκε  απο τα Υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού της Γαλλίας και πραγματοποιήθηκε, στο Παρίσι, στο Μουσείο Ροντέν και στο Λούβρο.

Τον χειμώνα  του 2003 παρακολούθησα 2 σεμινάρια, στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης [Μ.Ο.Μ.Α.], με σκοπό την βαθύτερη γνώση των συλλογών των δυο μουσείων και των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων.

Μου δόθηκε η ευκαιρία  να γνωρίσω  εκ των έσω, τα τέσσερα παραπάνω μουσεία, και συννεχίζω έως σήμερα να ενημερώνομαι για όλες τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούν.

Είναι πεποίθηση μου οτι η δια βίου μάθηση είναι οτι το καλύτερο, έτσι λοιπόν ασχολούμαι με πολύ χαρά, με κάθε νέα έκθεση που διοργανώνεται στην Αθήνα, συγγεκριμένα, στο Μουσείο  της Ακρόπολης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Μουσείο Μπενάκη, στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για αυτο παρακολουθώ πολλές διαλέξεις σε ολα τα παραπάνω μουσεία και στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία.

Εδώ και δυο δεκαετίες ξεναγώ σε όλην την Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα, όλους τους αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία  και τις περιοδικές εκθέσεις τους.

Συνεργάζομαι με  αρκετά Πολιτιστικά Ιδρύματα, Υπουργεία, Πρεσβείες, Τηλεοπτικά κανάλια και άλλους φορείς, έχω ξεναγήσει επανειλημένα φίλους μουσείων απο την Ελλάδα και το Εξωτερικό, επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές πανεπιστημίων, επίσημες αποστολές και πολλά ελληνικά σχολεία.

Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω, πηγαίνω στο θέατρο, στην όπερα και στον κινηματογράφο, και λατρεύω τα ταξίδια, γιατί θέλω να γνωρίσω νέους τόπους και πολιτισμούς.

Επίσημη Ταυτότητα Διπλωματούχου Ξεναγού

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

Δεν θα εμπιστευόσουν έναν γιατρό,
δάσκαλο ή οδηγό χωρίς άδεια.
Γιατί έναν ξεναγό;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ξεναγών (W.F.T.G.A.) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (F.E.G.)

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών βοηθά στην εξεύρεση των κατάλληλων ξεναγών, σε γλώσσα και εξειδίκευση, για τα προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

info@tourist-guides.gr
+30.210-3220090