Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο των Διπλωματούχων Ξεναγών με θέμα: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Αλλαγή τελευταίας στιγμής
H ομιλία της κας Χαρλαύτη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10.00, ενώ εκείνη του κου Παραδεισόπουλου από την Οδησσό την Παρασκευή στις 9.00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το 10ο Κυνήγι Θησαυρού.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, το ετήσιο επιμοφωτικό σεμινάριο των Διπλωματούχων Ξεναγών με θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας: Δίκτυα συναλλαγών, ανταλλαγών και επιρροών που διοργανώνει το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.
Tο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει επιμορφωτική εκδρομή στην μεσαιωνική και νεότερη Αίγινα την Παρασκεή, 29 Νοεμβρίου 2019.
Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών της Αθήνας ξεκινά ένα νέο θεσμό, τη διοργάνωση δωρεάν ξεναγήσεων για τους κατοίκους των Αθηνών κάθε πρώτη Κυριακή των χειμερινών μηνών, όταν η είσοδος σε μουσεία και χώρους είναι δωρεάν.
Συμμετοχή του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών της Αθήνας στο 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική και Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη, Αθήνα 2019. Δωρεάν είσοδος μόνο με online εγγραφή έως την Τετάρτη 2/10 στο Agenda | 10th ICCED, ATHENS 4-5 OCTOBER 2019. Σε περίπτωση αυθημερόν εγγραφής, το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ. Το Σωματείο μας προσφέρει ομιλία με θέμα 'Ξεναγός, ο αφανής πρέσβης της Ελλάδας' από την Έλενα Σουλιώτη στις 4/10 καθώς και δωρεάν ξενάγηση στην Ακρόπολη για τους σύνεδρους στις 6/10 από τον Νίκο Παναγιώτου
Το 6ο Φεστιβάλ αφήγησης θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου 2019.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού λαο Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το 9ο Κυνήγι Θησαυρού, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και προσκαλεί τους Αθηναίους με τις οικογένειές τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.
Παρουσίαση των νέων ευρημάτων του μετρό και του τραμ από τους ειδικούς αρχαιολόγους, καθώς και παλαιότερων ανασκαφών και ξενάγηση στο Μουσείο του Πειραιά από τον κο Steinhauer.
Το 37ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στις 14,15 και 16 Φεβρουαρίου 2019 με θέμα: Ο "ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ”, ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, Σύγχρονη ματιά στην ιστορική Πολιτιστική Διαδρομή. Σε μια εποχή που πολλοί "αρμόδιοι" γύρω μας ανακαλύπτουν τον Πολιτιστικό Τουρισμό σαν κάτι νέο, ερχόμαστε να θυμίσουμε ότι αυτό που στο χώρο του τουρισμού ονομάζεται “Κλασικός Γύρος” αποτέλεσε εδώ και έναν αιώνα περίπου, την ψυχή του τουρισμού της Ελλάδας και φυσικά οι ξεναγοί αποτέλεσαν αναπόσπαστο τμήμα του.
Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις 16.00 θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου μας.
Επίσκεψη του ναού της Αρτέμιδος στην Αυλίδα. Ξενάγηση στο κάστρο του Καράμπαμπα στη βοιωτική ακτή, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και γνωριμία με τη μεσαιωνική Χαλκίδα (Οικία Βάιλου, Αγία Παρασκευή, τζαμί) απο την κα Κωσταρέλλη και επίσκεψη του παλαιού και του νέου μουσείου 'Αρέθουσα' καθώς και της ρωμαϊκής παλαίστρας που βρέθηκε στην αυλή του από τον κο Μπονάτσο
Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides